SANDZAK RESTAURANT – 4. LEVENT – İSTANBUL

Yayınlandı: 02 Aralık 2011 / 4. Levent, ISTANBUL, RESTAURANTLAR


“1958 Yılında eski Yugoslavya’ nın Sancak Bölgesi’nden göç eden Derviş Sancak Önderliğindeki Agoviç Ailesi’ nin kurduğu Boşnak Restaurant’ı. Kurucu 1974 yılında Derviş Sancak’ ın oğlu Fehim Sancak tarafından kurulmuştur. Şu anda restaurantı oğlu Adnan Sancak çalıştırmaktadır.Balkan mutfağıyla çalıştırılan restaurant saat 11:00 ile 24:00 arası hizmet vermektedir. Restaurant perşembe (uçipetka) günleri geleneklerine göre kapalı tutulmaktadır”

Sitesi Sancakrestaurant.com’da böyle yazıyor. Perşembe değil, bir Cuma günü buradayız. Pendik’te gösterilen yoğun ilgi sonucu 4. Levent’te yeni açılan Sapphire’de yeni bir soluk buldular. Ramiz Köfte’ye yapılan klasik Cuma yemeklerinden narin göz kaymalarıyla keşfedilen Sandzak, bir Balkan mutfağı.

Balkan mutfağının ününü bilmemize karşın yaşadığımız içerik yetersizliğini mönü de perk karşılamadı. Bir öğle yemeğinde yenilebilecek tek yemek olarak Pleskavica Special gözümüze çarptı ki masadaki 6 arkadaşımızdan 5’i bunu tercih etti. Diğer arkadaşımız da zaten vejetaryandı. Pleskavica, kuru etli bulgur pilavı olarak geçiyor. Normalde üzerinde kaymak oluyor ama bunu tercih etmeyip yanına isteyebilirsiniz. Yanında gelen acılı sos ile birlikte bu yemek vasatın üstünde ama Balkan mutfağı isminin ağırlığını karşılayabilecek düzeyde değil. Bu yemeğin fiyatı 12 TL.

Bir de pirşuta var. O da tuzla pişirilip iste kurutulmuş dana eti… Fazlasıyla güzel, yemek öncesi iyi bir atıştırmalık…

Farklı, konuşkan ama rahatsız etmeyecek seviyede sempatik garsonuyla dikkat çeken Sandzak, öğle yemeği için gidilebilecek, farklı lezzetler arayanlar için iyi bir mutfak konumunda.

Sapphire’de Sandzak’ın sırasında yer alan bir İtalyan restaurantı, Köfteci Ramiz, Vonalı Celal de gidilebilecek yerler arasında…

Yorum bırakın